Twitter Facebook


Verslag van vergadering 27 september 2011

28 september 2011

Een terugblik op de schoonmaakactie van deze zomer. Een vooruitblik op nieuwe acties die op stapel staan. En er zijn bestuursleden gevraagd voor het nieuwe jaar.

1. Terugblik: het Schoonmaak-project was een groot succes,heeft een follow – up in regelmatige schoonmaak van graffiti met daarna vaak iets moois terug, heeft ook een vervolg door de doorgaande oipruimacties van de jongeren van meeting – point. Volgend jaar, met de ervaring van nu zal het vast nog beter gaan? Financieel is het ook keurig uitgepakt, zodat we ook de andere plannen kunnen oppakken.

2. Plannen in uitvoering: versiering van de rotonde en het wegdek van Het Vliet: Sander Suk zal daar nog de nodige voorbereiding aan doen tot zijn vertrek (9 oktober!). Suggesties: iets met oude schepen aan het oude Vliet

3. Nieuwe Plannen: een aantal eerste suggesties:
– kunnen we iets ondernemen tegen de leegstand, huisjesmelkers en daar bij horende overlast? Samenwerking met Wijkpanel, Elkien en Gemeente> Bestuur wil graag kennismaken met wijkmanager gemeente Ad van Alphen.
– Noorderbrug+ZIENN+MFC+JP vd Bent zitten vlak bijelkaar: wat kan dat beteken voor de wijk?
– hoe bouwen we de club uit>>Een WijkBedrijvenContactDag?!
– voor goede acties hebben we actieve ondernemers nodig. De aanwezigen gaan collega’s werven!!

4. We gaan 2 maandelijkse bijeenkomsten plannen tot de volgende zomer. Wil iedereen vast noteren?: 29/11 – 30/1 – 26/3 – 28/5. Vaste tijd: 19.30 uur. Waar: MFC De Verbinding, Zuidvliet 620/622. Frans zet het op de website: http://www.vliet-zone.nl/pagina/22/wat-doen-we.html , iedereen zet  het in de agenda. Acties worden besproken en uitgevoerd in groepjes.

5. Dringend gewenst: meer handen uit de mouwen! Het bestuur kan niet alles zelf doen!

6. Bestuursleden gevraagd: Sander Suk (penningmeester) en Frans Scheepens (voorzitter) verlaten de wijk en moeten dan hun functie neerleggen. Marten Hiemstra blijft (daarom) nog even.  Gevraagd: opvolgers! Er worden ter plekke enkele goede suggesties gedaan, daar gaan we contact mee zoeken. Kandidaten voor extra inzet? Graag melden bij dit mailadres: ondernemersvlietzone@gmail.com