Twitter Facebook


Schoonmaakactie ongewenste graffiti in de Vlietzone

2 november 2018

In de hele stad Leeuwarden zie je graffiti op bijvoorbeeld kastjes, muren en lantaarnpalen. Voor de binnenstad en de Schrans heeft de Gemeente al een aantal jaar een contract met een schoonmaakbedrijf voor het verwijderen van graffiti. Ook is er beleid om graffitikunst te bevorderen.

Het Wijkpanel Vlietzone heeft nu ook opdracht verleend aan schoonmaakbedrijf Eresdé om alle ongewenste graffiti in de Vlietzone te verwijderen. Het zijn niet alleen de ‘tags’ met verf of spuitbus, maar ook met stift of pen. De schoonmaak is op 1 november van start gegaan op de Emmakade.

Het is een kostbare schoonmaakactie. Daarom wil het Wijkpanel graag overleg en samenwerking met de ‘graffitikunstenaars’ om herhaling te voorkomen. Gedacht wordt aan enkele locaties waar graffiti wel is toegestaan. Ook kan er bijvoorbeeld een cursus georganiseerd worden om fraaie graffiti aan te brengen. Misschien hebben de graffiti-spuiters zelf een goed idee.

Ook particuliere objecten worden in de Vlietzone op verzoek (na toestemming) schoongemaakt. Opgave van particuliere objecten voor deze eenmalige (gratis) schoonmaak kan onder vermelding van ‘Vlietzone’, adres, toestemming en (bij voorkeur) een foto per email naar info@vliet-zone.nl gestuurd worden.