Twitter Facebook


Schoonmaakactie een succes

28 mei 2011

Vrijdagmiddag is in het MFC de schoonmaakactie afgesloten door burgemeester Ferd Crone, ook bewoner van de wijk. In menig straat in de wijk is schoongemaakt en het het ziet er een stuk netter uit.

De medewrkers van Elkien, WoonFriesland, Estafette en de Omrin hebben in totaliteit 55 kuub afval uit de wijk weggehaald. Het grootste gedeelte daarvan bestaat uit grof vuil. Afval wat veelal zichtbaar in de wijk rondslingerde. Onder al het afval was de gevulde koelkast een absoluut hoogtepunt.
Skrep_2 Skrep_3
De ondernemersverenigingwas blij een cheque te kunnen geven van € 250,00 aan de Beatrixschool. De school had deelwijk het Molenpad schoongemaakt, door al het zwerfafval op te rapen. Er waren drie cheques van € 250,00 voor uiteindelijk 3 straten die erg hard hadden gewerkt. De straten die de cheque hebben gekregen zijn:

  • Vredeman de Vriesstraat
  • Claes Bockes Balkstraat
  • van Cronenburgstraat

Met het Meetingpoint en Skrep is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het komende jaar. Zij zullen in de wijk een aantal plekken ‘adopteren’ die zij schoonmaken en schoonhouden.

Post Cleaning uit Drachten is gevraagd op een groot aantal plekken de graffity te verwijderen. Zij zijn daar vrijdag al mee begonnen en zullen ook koende maandag in de wijk aan het werk zijn.
Skrep_5 Skrep_7