Twitter Facebook


Kamers met Kansen helpt jongeren vooruit

12 oktober 2011

Niet altijd rollen jongeren moeiteloos hun jeugd door. Als er problemen thuis, op school en/of op het werk zijn, is het lastig om de opleiding af te maken en/of een baan te vinden. Kamers met Kansen helpt deze jongeren. Jongeren huren een kamer en vrijwilligers begeleiden de jongeren door een steuntje in de rug te bieden bij alledaagse zaken, toezicht te houden op leer-/werktrajecten en vraagbaak te zijn.
De bedoeling is dat de jongeren een diploma behalen of voldoende werkervaring opdoen waarmee zij de arbeidsmarkt op kunnen en een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen. Het Kamers met Kansen-project voorkomt grotere problematiek bij jongeren. Het biedt ze een opstap naar zelfstandigheid en een basis voor een mooie toekomst; Kamers met kansen helpt jongeren vooruit! In Nederland zijn al verschillende Kamers met Kansen-projecten.
In Leeuwarden start 1 december aan het Zuidvliet zo’n project. Jongeren worden aangemeld vanuit opleidingscentra en wonen er gemiddeld anderhalf jaar. Het Kamers met Kansen-project komt samen met zorgorganisatie RondomZorg aan het Zuidvliet. Er komen twaalf ‘kanskamers’ (woonstudio’s) voor dus twaalf jongeren.

Kamers met Kansen in Leeuwarden is een initiatief van de Gemeente Leeuwarden, de opleidingscentra, Zienn, Elkien en het vrijwilligersservicepunt Leeuwarden.