Twitter Facebook


Corona in de Vlietzone

2 april 2020

Beste wijkbewoners en vrijwilligers!

We leven in bijzondere omstandigheden op dit moment en dat heeft natuurlijk consequenties voor ons werk in de wijken. Voorlopig lijkt het corona virus ons hele leven in de greep te hebben.

Wijkbewoners zullen op meer digitaler wijze contact met elkaar hebben en er zullen hulpvragen zijn.

Er wordt op dit moment keihard gewerkt door de gemeente om zaken op orde te krijgen. Dat varieert van maatregelen voor de balies van het gemeentehuis tot inventarisaties van (economische schade). Ook is veel contact met (vrijwilligers)organisaties in de gemeente (en provincie) over bundelen van krachten. De provincie heeft de campagne Frylan yn ferbyning gelanceerd, waarbij allerlei organisaties die iets willen/kunnen doen voor de medemens onder de aandacht worden gebracht. Dit zal gaan via radio, krant, tv en internet. De doelgroep die hulp vraagt krijgt informatie vaak niet online binnen. De provincie legt de contacten met de organisaties, daar gaan we als gemeente niet tussen zitten.

Dan nog even over het platform leeuwardenhelpt.nl.
Dit is een lokaal platform voor (online) hulpvragen. Veel vrijwilligers willen graag incidenteel wat doen, bijvoorbeeld een boodschap halen voor iemand uit de buurt.
Het gaat om eenvoudige hulpvragen die gekoppeld worden aan iemand uit buurt of dorp die wat wil doen. De gemeente houdt overzicht van de mensen die zich aanmelden, zodat er veilig contact gelegd kan worden. Op Facebook zijn veel groepen actief die hetzelfde beogen, maar dan weet je niet wie-wie is.

Op het platform wordt ook verwezen naar samenleeuwarden.nl (amaryllis) voor meer structurele hulpvragen. En landelijke partijen die wat doen (kindertelefoon etc) komen ook aan bod.

Met de meesten van jullie heb ik contact gehad en zal proberen iedereen de komende week te spreken.

Mocht jullie specifieke vragen of idee├źn dan horen wijdie natuurlijk graag.

Wijkpanel Vlietzone