Twitter Facebook


Doe mee met de schoonmaakactie in de Vlietzone op vrijdagmiddag 13 maart!

2 maart 2020

Beste bewoners, vrijwilligers en andere betrokkenen,

Doe mee met de schoonmaakactie in de Vlietzone op vrijdagmiddag 13 maart!

Op vrijdagmiddag 13 maart organiseert de gemeente Leeuwarden een schoonmaakactie in de Vlietzone. Samen met bewonersorganisaties, zorgaanbieders en vrijwilligers gaan we de straat op om zwerfafval en grof afval op te ruimen. Ook het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Leeuwarden neemt deel aan de actie. Zo maken we samen de Vlietzone weer schoon!

Wilt u ook meehelpen met het opknappen van de Vlietzone? Meld u dan snel aan als vrijwilliger. Stuur hiervoor een e-mail naar secretariaat.SD@leeuwarden.nl. Vrijwilligers, die zich al eerder hebben opgegeven, hoeven dat niet opnieuw te doen.

Voor materialen om schoon te maken wordt gezorgd. De actie begint om 12.00 uur met een gezamenlijke lunch in De Klomp aan de Insulindestraat 27. Vervolgens gaan we de wijk in om schoon te maken. De actie wordt halverwege de middag weer afgesloten in De Klomp(14.45 uur).

De schoonmaakactie in de Vlietzone is één van de acties die op de korte termijn wordt georganiseerd in het kader van het Plan van Aanpak Vlietzone. De actie is gekoppeld aan NL Doet. Dit landelijke initiatief van het Oranjefonds, op 13 en 14 maart, roept Nederlanders op om samen de handen uit de mouwen te steken, om zo het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten.